גישור עסקי

גישור עסקי בסכסוכים מסחריים – הדרך המהירה לפתרון מחלוקות מתחילה בגישור

אנו מתמחים בכלכלה, ניהול כספים, אקטואריה, הערכות שווי וניהול נדל"ן. מחלוקות בתחומים אלה מגיעות אלינו מדי יום. לעתים רבות, אחרי שהסכסוך כבר הגיע לבתי המשפט ולאחר שהצדדים הוציאו סכומי עתק על ההליכים המשפטיים. לא אחת אנו משמשים כמגשרים המוצעים על ידי בית המשפט או על ידי הצדדים לסכסוך, ותוהים מדוע הצדדים לא פנו לגישור מראש.

אנו מציעים להתמודד עם משברים בסוגיות כלכליות בגישה אחרת ויצירתית – על ידי צוות מגשרות, מגשרים ובוררים במגוון תחומים, בעלי יכולות הבנה והכלה, יצירתיות וכמובן ידע וניסיון מקצועי, התורמים לפתרון מהיר של הסכסוך ולשביעות רצונם של הצדדים.

המציאות מלמדת שלא כל מגשר מסוגל לגשר בסוגיות כלכליות מורכבות מאחר שהוא לא בקיא בתחומים המקצועיים הדורשים שנים רבות של לימוד וניסיון. מחלקת הגישור שלנו היא גוף "בוטיק" מתמחה. מאזנים, דו"חות רווח והפסד, תשקיפים, הערכות שווי ומסמכים כלכליים אחרים הם בליבת העיסוק שלנו.  לא "תלכו לאיבוד" בים המספרים והמסמכים אלא תזכו לאוזן קשבת, מקצועיות ונכונות ללא פשרות לסייע לכם להבין, לנהל מו"מ עם הצד השני וליישב את המחלוקת בהסכמה.

התקשרו עכשיו ותתקדמו לפתרון מהיר ויעיל

טל' 0723938572

מגשרים על הפערים

אורח החיים המודרני מכתיב קצב אירועים מהיר, אינטנסיבי והישגי, שבמהלכו מתגלעים סכסוכים ואי הסכמות בתחומים וברבדים שונים. כאשר שני צדדים (או יותר) המסוכסכים ביניהם אינם מגיעים להסכמות, נהוג לפנות למערכת המשפטית בכדי להשיג הכרעה הנראית צודקת לכל צד. על פי רוב, ליבון המחלוקת בבית המשפט נמשך זמן רב, מחייב את הצדדים להוצאות כספיות ניכרות, גוזל משאבים נפשיים במשך תקופת ההתדיינות המשפטית, עלול לגרום לפגיעה במוניטין, לפגיעה מסחרית או לפגיעה רגשית ואם לא די בכל אלו, התוצאה בפסיקת בית המשפט אינה מובטחת לאף צד.

שיטת הגישור מקובלת כיום בעולם כדרך המועדפת ליישוב סכסוכים, לאור הישגי השיטה בפתרון מחלוקות בפרק זמן קצר ובהוצאה כספית נמוכה. פתרון הסכסוך מושג בדרך של שיתוף, כאשר האחריות לתהליך נמצאת בידי הצדדים והם יכולים לנווט אותו לפי תפישתם או להפסיקו בכל עת והשליטה על התוצאה – בידיהם.

עם תוצאות לא מתווכחים

אנו מציגים רף הצלחות חסר תקדים בפתרון סכסוכים בדרך של גישור, פישור ובבוררות, בתוך פרק זמן קצר.

נבחרת המגשרים והבוררים שאנו נמנים עליה, הם מקצוענים בעלי ניסיון וידע בתחומים רחבים והצלחתם לפתור מחלוקות וסכסוכים מסחריים מושגת בעיקר הודות לכך שהם באים לגישור ללא כל דעה קדומה. בזכות ראייתם את המתגשרים כאנשים מן הישוב, הזכאים ליחס ענייני, הוגן ואדיב ובזכות יכולתם לראות את מכלול האינטרסים של הצדדים  בעת שהם מקדמים את השיח ההוגן בין הצדדים. לעתים, הצדדים בהליך הגישור מביעים חששות והסתייגויות מהגישור או מהצד השני באופן שעלול לעכב את תהליך ההידברות. המגשרים, בעזרת טכניקות הידועות בעולם הגישור, בישראל ובעולם ובסיוע של כלים שפותחו אצלנו, בעקבות מחקר מעמיק וניתוח מקרים, פועלים לאפשר את הדיאלוג בין הצדדים,  ובד"כ מצליחים לפתור את המחלוקות תוך הצגת פתרונות המותאמים לצרכי הצדדים ולעתים תוך חשיבה "מחוץ לקופסה". כל זאת בהליך של מספר ישיבות מצומצם, בפרק זמן קצר ובעלויות נמוכות.

הצדדים יכולים לבחור את המגשר המועדף עליהם, או יותר ממגשר אחד שביחד אתו הם יצעדו יחד עד לסיום הסכסוך.

הגישורים מתקיימים בתל אביב, בחיפה ובמערכת ועידה חזותית (וידאו) וניתן לקיימם אף במקומות נוספים, בהתאם להעדפת הצדדים.

יוסי דקל, מומחה לניהול משברים ומו"מ עסקי

בראש מחלקת יישוב הסכסוכים עומד יוסי דקל, מומחה לניהול משברים ומו"מ עסקי, המביא עמו ניסיון ויכולות מתפקידים שונים שהוא מילא בעבר בתחומים שונים, בין השאר היה בעל תפקיד בכיר במשך שנים רבות במערכת הצבאית, מנהל בתאגידים ציבוריים, יזם, מייסד, מנכ"ל וחבר מועצות מנהלים של מספר חברות ויו"ר הוועדה ליישוב סכסוכים, בוררות וגישור בהנהלת לשכת המסחר והתעשייה חיפה.

אנו פועלים בשיתוף פעולה עם מרכז הגישור SOLVO שהוא מרכז ליישוב סכסוכים שבו שותפים מספר מרכזי גישור בעולם (יוסי דקל נמנה על מייסדיו) ומסתייעים בניסיון הבינלאומי של שותפינו למרכז SOLVO לצורך מחקר ופיתוח טכניקות חדשניות ליישוב סכסוכים.

גישור עסקי לעומת דיון משפטי

הליך הגישור מבטיח ניטראליות מוחלטת מצד המגשר, דהיינו אין לו כל עמדה בסוגיה הנידונה והוא פועל מתוך כוונה כנה להפגיש בין רצונות הצדדים ו"לפרק מוקשים" לקראת פתרון. כל מגשר מחויב בכללי אתיקה, כפי שהוגדרו בתקנות בתי המשפט (גישור), התשנ"ג- 1993, והוא מחויב לפעול על פיהן.

כל מגשר מחויב לסודיות מוחלטת בנוגע לדברים הנאמרים במהלך מפגשי הגישור. יתרה מכך, כל הנאמר בישיבות הגישור לא יכול לשמש ראייה בהליך משפטי. הפתרון שמושג, נבנה בדרך כלל על בסיס הצעות הצדדים ולעתים בעזרת הצעה של המגשר, אולם תמיד הפתרון למחלוקת מתקבל בהשתתפות פעילה של הצדדים. הוא לא נכפה עליהם אלא הוא מבטא רצון משותף אשר מנוסח בהסכם המסדיר את ההסכמות בין הצדדים, ומקבל תוקף של פסק דין.

לעומת זאת, בדיון משפטי בבית המשפט השופט שומע את העדים ואת טענות הצדדים ולאחר מכן מפעיל את ניסיונו והבנתו המשפטית לגבי העובדות שהוכחו בפניו ופוסק את פסק הדין אשר מבטא את פרשנותו המשפטית. בשלב כתיבת פסק הדין אין לצדדים יכולת לנהל מו"מ עם השופט ואין להם יכולת להשפיע על התוצאה המשפטית.

הליך הגישור בתמיכת בית המשפט

בתי המשפט מודעים ליתרונות הליך הגישור. העומס הרב הקיים במערכת, מאיץ את תהליך הפניית תיקים, שבהם קיים סיכוי לפתור את ההתדיינות מחוץ לכותלי בית המשפט, להליך גישור בהסכמת הצדדים (בכפוף לקבוע בסעיף 79ג לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד-1984).

דוגמאות לנושאים בהם עסקנו

  • חברה מסחרית שהגישה תביעה כנגד משרד רואי החשבון שלה בגין התרשלות מקצועית – הפניית בית משפט השלום.
  • עמותה המפעילה מפעל שיקום למוגבלים שהגישה תביעה כנגד שותף עסקי שלה – הפניית בית משפט השלום.
  • סכסוך בין חברת בנייה לקבלן משנה שהתרשל וגרם לה הפסדים.
  • סכסוך בין שותפים בחברת ייעוץ להנדסת חשמל ותשתיות.
  • סכסוך בין בעלי מניות בחברה משפחתית שהינה תאגיד ביטוח.
  • מחלוקות על שווי חברה ו/או שווי מניות.
  • מחלוקות על קבלת החלטות עסקיות בחברות.
  • מחלוקות על הערכת שווי רכוש משפחתי בין בני זוג.

קישור לכתבה The Marker

דילוג לתוכן